Enhetsfrakt 50:- oavsett hur mycket du beställer   |

Replika Flintlåspistol George Washington - England 1700-tal

Inkl. moms

Produktbeskrivning

Denna konstnärligt och vackra flintlåspistol i trä tillverkades i England på expressbeställning av George Washington (1732–1799), överbefälhavare för revolutionära styrkors kontinentala armé i amerikanska självständighetskriget (1775-1783) och sedermera USA:s förste president (1789-1797). USA:s självständighetskrig var en lång konflikt som ställde de ursprungliga tretton brittiska kolonierna i Nordamerika mot Storbritannien och som varade åtta och ett halvt år. Konflikten slutade med det brittiska nederlaget i slaget vid Yorktown och i samband med det, undertecknandet av Parisfördraget. Med tanke på typen av konflikt och kravet på en stark ledare så valdes George Washington till överbefälhavare, med anledning av hans temperament och förmåga att leda i tuffa förhållanden. Denna replika är tillverka av metall och trä. Du kan spänna upp hanen och torravfyra. Här har du nu chansen att köpa mycket amerikansk historia och hålla i din hand!

Vikt 680 g              Längd: 360 mm

Tillverkad av Denix