Enhetsfrakt 50:- oavsett hur mycket du beställer   | 

Blixtsnabba leveranser   | 

Säkra betalningar

Replika Flintlåsgevär karbin - Frankrike 1806

1 099 kr

Inkl. moms
Artikelnummer: 1000071

Produktbeskrivning


Replika på ett vackert flintlåsgevär I karbinmodell härstammandes från Napoleon tiden, Frankrike runt 1806. På Flintlåskarbinerna skapades antändningen av en bit flinta eller flinta sten, när hammaren hade trycks av så slog flinta biten emot en metalldel som skapade en gnista som antände svartkrutet. Denna typ av vapen krävde manuell omladdning mellan varje skott. Ammunitionen lade man I framifrån i pipan och kulorna gjöt man vanligtvis själv. Karbinerna gav en bättre träffbild och en betydligt bättre räckvidd än flintlåspistolerna. Trots det tog ju en omladdning relativt lång tid därför tränades soldaterna så ofta att de i princip kunde göra momenten i sömnen – detta för att klara av intensiteten i verklig strid. En bra tränad soldat kunde skjuta 5 skott per minut medan en mer ”normaltränad” kanske klarade av 2 – 3skott. Antal skott man klarade av minskade i takt med hur länge striden pågick. Kulbanorna var väldigt olika och att försöka sikta och skjuta bra under strid var nästan omöjligt, det enda sättet att försöka uppnå någon form av bra effekt var att ställa ett antal skyttar jämte varandra som sikta så lågt som möjligt och avfyrade samtidigt på kortast möjliga avstånd – trots det så brukade det vid det flesta tillfällen ändå sluta med att man fick använda bajonetten i strid man mot man.

Napoleon Bonarparte (1769-1821), Frankrikes Kejsare mellan 1804 och 1815 genomförde och sjösatte många av Franska revolutionens reformer. Han är än idag ansedd som en av historiens största militära genier och lyckades erövra större delen av Europa mycket tack vare sin aggressiva krigsföring och största militära operationer som skådats fram till den tidpunkten. Han lyckades även med att aktivera så många soldater i ett lands armé vilket aldrig tidigare hade lyckats vilket också gjorde att han kunde sätta stor press på moståndarna och deras betydligt mindre Arméer.

Nu har du chansen själv att känna dig som en Napoleonsk erövrare genom att köpa detta fina gevär. Vapnet är tillverkat av metall och trä. Du kan spänna avtryckaren och torravfyra. Väldigt vackers så pryder verkligen sin platts på väggen!

Längd: 113 cm     Vikt: 1850 g

Tillverkad av Denix

Dessa vapen är enbart för dekoration och kan inte på något sätt användas att skjuta med.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.